Projecten

De jarenlange ervaring in techniek en veiligheid is voor Thijs Engineering & Consultancy (ThijsEnCo) het vertrekpunt bij iedere nieuwe uitdaging. Zowel in hotels, utiliteit, retail als lichte industrie zijn vele uiteenlopende projecten succesvol afgerond. Van HVAC projecten tot zwembaden en van roltrappen tot Safety Register, heeft Thijs Engineering & Consultancy (ThijsEnCo) expertise in huis.

Zie ook onze gerealiseerde projecten  >

Polestar Amsterdam en Leidschendam

Energiezuinigheid, all-electric en duurzaamheid zijn normaal de termen die wij toepassen bij onze opdrachtgevers en onze installatie-ontwerpen. Bij Polestar mogen we met een product werken dat ook al deze kenmerken heeft, een electrische auto uit het luxere segment.

Op 2 lokaties in het land hebben het het technisch ontwerp gemaakt en voeren we het projectmanagement uit. Zowel in Amsterdam en Leidschemdam, in the Mall of the Netherlands, komt een complete “winkel” waarin de auto’s staan, of beter gezegd volledig zijn uitgelicht. Ons “all-electric” concept hebben we, met in achtneming van de Polestar-specs, uitgewerkt en laten tenderen in de markt. Begin 2021 kunnen we in Nederland naar de eerste 2 Polestar Stores.

Excite Hotel Rotterdam

Oude panden in de binnenstad een nieuwe bestemming geven hebben we al vaker gedaan. 2 tegelijk op 100 meter afstand nog niet. Begin 2021 komen er 2 nieuwe boutique hotels bij in Rotterdam. De eerste 2 Excite Hotels worden dan geopend. We hebben hier de ontwikkelaar ondersteunt en verzorgen voor de huurder het projectmanagement voor de afbouw. Door een proefkamer bij de architect én in het hotel te maken, zijn er vele huurderswensen heroverwogen, aangepast en tot uitvoering gebracht. Als je niet terug kunt van vallen op standaarden, dan moet je deze maken en afwerkingsniveaus visualiseren.


Om de gastbeleving te maximaliseren is in deze hotels met muziek, geur en verlichting een extra dimensie toegevoegd als het gaat om gebouwgebonden installaties.

Bouwcenter Swinkels

Sommige bedrijven groeien, andere verdubbelen en weer andere verduurzamen. Slechts enkele doen beide in 1x, Bouwcenter Swinkels uit Lieshout doet het, en hoe….
 
We mogen de eigenaar en het bouwteam ondersteunen om een gasloos concept tot te passen op het Bouwcenter met daarin kantoren, winkel, showroom, drive in voor bouwmaterialen. Met een optimaal gebruik van het dak en toepassing van PV-panelen zal het pand op BENG-niveau gebracht worden. Er zijn twee woonhuizen gesloopt om plaats te maken voor deze nieuwbouw. Daarnaast worden de bestaande showroom en de kantoren verbouwd en volledig toekomstbestendig gemaakt, met behulp van de nieuwste technieken.

Voor meer informatie zie Uitbreiding en verbouwing Bouwcenter Swinkels - Lieshout - BanBouw

NOM appartementen Waalwijk

Ook verzorgen wij de begeleiding van de technische installaties voor de aannemer van een nieuwbouw werk. Vanaf de tenderfase, engineering en uitvoering begeleiden we de werkzaamheden ten behoeve van 62 appartementen. Samen met de installateurs en aannemer dragen we zorg voor een goede planning, slimme logistiek en de selectie van jusite materialen en montagetechnieken.
 
De appartementen zijn voorzien van een individuele warmtepomp met gesloten bodemwisselaar voor verwarming, koeling en tapwater.

Voor meer informatie zie Nieuwbouwplan Grotestraat

Hotel Clipper Rotterdam Airport

Het 3e airport hotel is in de zomer van 2021 een feit op Rotterdam-The Hague Airport. Thijs Engineering was ook bij de eerste 2 hotel betrokken met engineering, consultancy en projectmanagement.
 
Hotel Clipper zoals het hotel nu genaamd is, heeft 130 kamer en heeft het “all-electric”-principe. Het volledig ontwerp en de engineering is in BIM uitgewerkt. Wij hebben ook hier vanaf de tekentafel tot en met de oplevering de technische installaties onder onze hoede, werktuigbouwkundig, electrotechnisch, beveiliging en sprinklertechniek. Door gebruik te maken van nieuwe technieken zoals Preflex buizen, kunnen de aannemer en installateur de montagetijd op de bouwplaats verkorten.
 
Op verzoek van de eigenaar is hoog ingezet op duurzaamheid, we hebben dit dan ook in de engineering meegenomen. Zo vindt er warmte-uitwisseling plaats tussen de klimaatinstallatie per kamer, middels een VRF R2 systeem. Maar ook de luchtbehandelingskasten voldoen aan de hoogste energiestandaard. Daarnaast is er energizuinige verlichting, zonnepanelen, en komt er een tapwateropwekking door middel CO2-warmtepompen.
 
Naast duurzaamheid is er gedurende het bouwproces nog geanticipeerd op COVID-19 en is het hotel zo goed als mogelijk “corona-proof” gemaakt. Zo zijn er extra trappenhuizen en liften toegevoegd, maar is ook het ontwerp van het restaurant en de shop aangepast om looproutes te optimaliseren.

Singelgarage Alkmaar

Voor de Gemeente Alkmaar verzorgen we het projectmanagement met consultancy, engineering voor de technische installaties van de Singelparkeergarage. Halverwege 2020 is de garage, met bijna 400 parkeerplekken, door brand getroffen. Naar aanleiding daarvan dienen de technische installaties opnieuw aangebracht te worden.
 
De garage bevindt zich onder Singelgracht in het centrum van Alkmaar. Verdeeld over 2 niveaus dienen alle installaties vervangen te worden inclusief een nieuw aan te brengen RookWarmteAfvoer installatie. Om een deel van de garage zo snel mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen, worden de installaties zodanig ontworpen dat de garage voor een deel zo spoedig mogelijk open gesteld kan worden voor de Alkmaarders.

De Damiaan St. Oedenrode

Oude gebouwen nieuwe bestemmingen geven is altijd een uitdaging, zeker als het een rijksmonument betreft. Het voormalige klooster in Sint-Oedenrode wordt momenteel uitgebaat als kliniek, waarbij wij voor de eigenaar het technisch beheer mogen uitvoeren. Opvolging van onderhoudscontracten, uitvoeren van projectmanagement en verduurzaming zijn wekelijkse taken die we verzorgen. Maar we verzorgen ook meerjarenbegrotingen die we afstemmen op de rapporten van Monumentenwacht. Samen met eigenaar adviseren we om zo duurzaam mogelijk te investeren én het pand in topconditie te krijgen en te houden.

Nieuwbouw 260 appartementen Oranjekade Helmond

Op het terrein in Helmond, waar voorheen het hoofdkantoor van de Edah gevestigd was, komen in totaal circa 250 woningen, waarvan ongeveer 20 grondgebonden woningen en 230 appartementen. Wij zijn vanaf schetsontwerp betrokken bij de technische installaties, de tendering van de installateurs en vervolgens de engineering van alle techniek. 

De naam Oranjekade is een verwijzing naar de Oranjebuurt aan de andere kant van de Zuid-Willemsvaart. Deze buurt zal, met zijn markante gebouwen, uiteindelijk een fraai uitzicht vormen voor alle toekomstige bewoners van Oranjekade. Naast de appartementen maken ook de parkeergarage, de Albert Heijn XXL en de Watertoren met park deel uit van de scope. 

Door de vooruitstrevende aanpak van de ontwikkelaar/aannemer Ban Bouw worden nieuwe bouwmethoden toegepast. De integratie en systeemkeuzes van de technische installaties hierin zijn van groot belang. Dit alles in relatie met het principe “gasloos”, individuele bemeteringen, de vele duizenden zonnepanelen maak het tot een bijzonder project.

Ombouw school naar 47 appartementen Moller College Waalwijk

In Waalwijk ondersteunen wij het bouwteam met de realisatie van 47 appartementen appartementen op een historische centrumlocatie, het voormalig schoolgebouw van het Dr. Mollercollege. Het gaat om appartementen met elk een eigen parkeerplaats, waar tot op hoge leeftijd zelfstandig kan worden gewoond, met de mogelijkheid voor afname van een breed scala aan diensten. Dit uitgangspunt hebben wij vertaald in het installatieconcept en vervolgens vanaf VO naar DO eea uitgewerkt met de geselecteerde installateurs.

Vervanging klimaatinstallatie kantoorpand Trencadis Venlo

Naar aanleiding van aanhoudende problemen met de klimaat-installatie in een kantoorpand (9.000 m2 BVO) zijn wij gevraagd voor een technische analyse. Op basis van onze bevindingen zijn wij gevraagd om deze installatie opnieuw te engineeren. Op basis van dit technische ontwerp is een tenderdocument samengesteld en het werk aanbesteed. Tot slot verzorgen wij ook het complete projectmanagement van het project tot en met oplevering.

 

Renovatie Hotel Beaumont Maastricht

Wat een eer! Een generaties oud hotel in hartje Maastricht renoveren en vanaf het ontwerp mee aan te tekentafel zitten. Wij hebben bij dit monumentale pand een verduurzamingsslag weten te slaan van maar liefst 3 stappen, waardoor ons gasloze concept voor alle mogelijke subsidies in aanmerking is gekomen. Een verhoogd gastcomfort, door de laatste stand van de techniek toe te passen, gaat hand in hand met een energiezuinige installatie.

Nieuwbouw Zoku-hotels Wenen en Kopenhagen

Voor de snelgroeiende hotelketen Zoku zijn wij betrokken als installatie-adviseur voor de bestaande en nieuw te bouwen hotels. Daarvoor hebben een werkenden proefkamer in Nederland gebouwd en coördineren we de proefkamers in de bouwprojecten in Wenen en Kopenhagen.

Technisch Due Diligence

Het ondersteunen van vastgoedeigenaren en hotelketens bij de aan- en verkoop van hotels is al jarenlang een veel gevraagde dienst binnen ons team. Wij verzorgen de opname, rapportages alsmede een statusbepaling met meerjarenbegroting.

 

Westrom Roermond Ondersteuning facilitaire organisatie

Voor Westrom in Roermond wordt ondersteuning geboden aan de directie en de facilitaire organisatie. Daarbij ligt de nadruk op optimalisatie van de technische installaties, ondersteuning op het gebied van beheer en onderhoud en advies naar de directie.

Kasteel Oud Poelgeest Oegstgeest Projectmanagement

Voor dit mooie Rijksmonument mag Thijs Engineering & Consultancy technisch beheer en projectondersteuning bieden. Hiervoor is een complete Meerjarenonderhoudsbudgettering opgezet die inzicht geeft in status en kosten.Het projectmanagement voor de renovatie van lobby, receptie, zalen en gangen staat op het programma voor 2019.

Ibis Styles Den Haag, projectengineering en projectmanagement ombouw tot hotel

Projectmanagement voor het ombouwen van monumentaal pand waar nu een verzamelgebouw met kantoorfunctie in zit, naar een Ibis Styles met 43 kamers. Daarbij werken wij in nauw overleg met architect, exploitant, aannemer en monumentenwacht om een duurzaam en functionele installatie te ontwerpen. Tijdens de uitvoering houden wij toezicht op het gerealiseerde werk en zullen bij de oplevering nauwkeurig testen en controleren.    

Golden Tulip Hotel Central Den Bosch, projectengineering en projectmanagement renovatie

Projectmanagement voor de vervanging van de klimaatinstallatie op de kamers, alsmede de kamerrenovatie zelf.  Voor dit project verzorgen wij de selectie van de nieuwe installatie op basis van koellastberekening en het energieverbruik gebaseerd op het COP-getal. Daarna gaan wij over tot detailbudgettering in combinatie met een gedetailleerde werkomschrijving en principetekeningen. Na de tenderfase met daarin de prijsspiegel en prijsdetaillering volgt de gunningsfase. Voor het projectmanagement verzorgen wij overleg met de aannemer/installateur en tussentijdse kwaliteitsinspecties. Werkzaamheden starten begin 2019 met de voorbereiding en zullen eind 2020 gereed zijn. De kamerrenovatie omvat een complete vervanging van de badkamer en een geheel nieuw kamerinterieur.

Sint Lucas College Eindhoven, troubleshooting

Wat begon met troubleshooting ten behoeve van de verbetering van het binnenklimaat van deze school met ruim 1500 leerlingen ging verder in een nieuw project. Op basis van de beschikbare luchtbehandelingskasten is gekeken hoe het klimaat in de diverse bouwdelen verbeterd kon worden. Daarbij is op basis van berekeningen de hoeveelheid lucht in kaart gebracht die nodig is om overal de juiste ventilatievoud te halen. Dit resulteerde in het toevoegen van 2 extra luchtbehandelingskasten met eigen warmtepompen voor verwarming en koeling. Door deze “slim” op te stellen zijn ontdooi-cyclussen tot een minimum beperkt.

Chagall Hotels & Restaurants, contractmanagement en troubleshooting

Voor diverse hotels trouble-shooting bij klimaatinstallaties en bouwkundige zaken. Tevens optimalisatie van de onderhoudscontracten.

 

Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Projectmanagement en ad-interim werkzaamheden

Projectmanagement voor de vervanging van de complete HVAC installatie voor een warmtepompopstelling met WKO, nood-ketels en koeling,  brandmeldinstallatie, tapwatervoorziening, luchtbehandelingskasten en fancoilunits inclusief alle benodigde infrastructuur. Daarnaast het aansturen van de Technische Dienst van dit 5 sterren hotel.