Opgeleverde werkzaamheden

Hotel The Match Eindhoven, projectengineering en projectmanagement nieuwbouw

In het stadscentrum van Eindhoven wordt een nieuw hotel gebouwd op het voormalige terrein van een luciferfabriekje. Opening is gepland medio december 2018, waarbij er een high-tech design hotel met 78 kamer gerealiseerd zal zijn. Door het moderne kamerontwerp en de hightech faciliteiten zal dit hotel meer dan klaar zijn voor de toekomst. Thijs Engineering & Consultancy heeft hierin voor de eigenaar het complete ontwerp van de alle gebouw gebonden installaties mogen verzorgen, alsmede de tendering, het gunningsadvies en de projectbegeleiding.

Distributiecentrum Katsbogten Tilburg Projectmanagement nieuwbouw distributiecentrum

Voor de herfst van 2019 zal bedrijventerrein Katsbogten in Tilburg een nieuw distributiecentrum rijker zijn. De bouw van het pand, gelegen aan de Haya van Somerenstraat, is reeds gestartBanBouw is zowel verantwoordelijk voor de ontwikkeling als voor de bouw van het hoogwaardige bedrijfspand. Dit 13.160 m² pand bestaat uit een distributieruimte, expeditieruimte met mezzanine en kantoorruimte.Het buitenterrein wordt voorzien van een parkeerplaats met 129 parkeermogelijkheden. De bouw van dit duurzame (BREEAM-NL gecertificeerd) logistieke centrum, zal door Thijs Engineering & Consultancy begeleidt worden.

Holliday Inn, Flight Forum EindhovenProjectmanagement nieuwbouw hotel

BanBouw gaat bouwen op het Flight Forum Eindhoven. Er is gestart met de realisatie van een groot hotel op het bekende terrein wat grenst aan het plaatselijke vliegveld. Het hotel, dat uit 12 verdiepingen bestaat, zal in totaal 42 meter hoog worden.Op de begaande grond van dit hotel wordt een foyer en een tweetal vergaderzalen gerealiseerd. De eerste verdieping wordt voorzien van een restaurant met keuken en op verdieping 2 tot en met 11 worden 180 hotelkamers gebouwd.Met een strakke planning wordt in de ruwbouw in 3 maanden 12 verdiepingen gerealiseerd. Thijs Engineering & Consultancy ondersteunt bij de aanbesteding, controle van het tekenwerk en toezicht op de montage.

NH Koningshof Veldhoven Engineering en projectmanagement renovatie hotel

Na de eerste fase in 2018 is Thijs Engineering & Consultancy ook gevraagd om in 2019 de renovatie van kamers en gangen technisch te begeleiden. Van tendering tot en met oplevering zijn wij namens NH betrokken bij dit project. De lobby, zalen en het eerste deel van de kamers is reeds afgrond. De volgende serie kamers staat klaar om aangepakt te worden.

Hotel QO Amstelkwartier Amsterdam, opleveren en controle

In samenwerking met GVA uit Groot Brittannië het controleren van de afbouwplanning en de kwaliteit van het geleverde werk door de aannemer en installateurs. Het hotel, dat geëxploiteerd gaat worden door InterContinntal Hotels Group, bestaat uit 288 kamers, een rooftopbar, wellness, meetingrooms, een restaurant en een kas op het dak.

Maar met name de installaties in combinatie met de bouwkundige constructie maken het hotel duurzaam, op het niveau Platinum LEED. Door dat geveldelen voor de ramen kunnen schuiven afhankelijk van temperatuur, kamerbezetting etc wordt de energie voor koelen en verwarming tot een maximaal gereduceerd.

Uitgebreide controle van het gebouwbeheersysteem, inregelprotocol, testen en inbedrijfstelling wordt door ons het aantal gebreken en klachten bij de opening tot een minimum beperkt.

Student Housing Badhoevedorp Engineering en tendering

De transformatie van een kantoorpand naar 42 studio’s. Daarbij is gekozen van een gasloos instllatieontwerp met bijna-nul-op-de-meter. Naast warmtepompen voor het klimaat en HR WTW wordt ook het tapwater collectief opgewekt middels warmtepompen. Thijs Engineering heeft het installatieconcept, de tendering en de gunning verzorgd.

 

Nieuwbouw restaurant Gouds Glas

Midden op de markt in Gouda komt een nieuw restaurant met wijnbar. Het technisch ontwerp, de tendering en het projectmanagement van de technische installaties wordt verzorgt door team. Een “gasloos concept” met energieterugwinning uit beide keukens en een santaire ruimte onder maaiveld.

 

NH Schiphol Engineering en projectmanagement

Op Schiphol ligt het NH Hotel dat door de jaren heeft enorm is uitgebeid. De honderden kamers zijn verspreid over meerdere gebouwen. Midden tussen deze gebouwen is een binnentuin vervangen door een “Green House”.Een compleet glazen kas waarin ontbijt, lunch en diner geserveerd kunnen worden. De ruimte is voorzien van een complete klimaatinstallatie, AV-installatie en een keuken. Thijs Engineering & Consultancy heeft vanaf ontwerp tot en met oplevering hier ondersteuning geboden aan NH.

NH NHOW RAI Amsterdam, projectengineering en projectmanagement nieuwbouw 

Ondersteuning van NH in technisch ondersteuningsteam van dit nieuw te bouwen hotel van 650 kamers voor alle gebouwgebonden installaties van tekening tot oplevering medio 2019.

 

Best Western Plus Den Haag, Projectengineering en projectmanagement gebouwgebonden installaties

Na het opstellen van de begroting en de tendering van de gebouwgebonden installaties is voor de opdrachtgever het werk ingekocht. Wij verzorgen vervolgens de controle van het tekenwerk en montagetoezicht. Aan het einde van het project zullen we de installaties testen en overgaan tot oplevering. Er is een VRF-installatie toegepast om op iedere kamer individueel te kunnen verwarmen en koelen.

 

Heuvelpoort Tilburg, projectmanagement renovatie parkeergarage

Projectmanagement voor alle techniek in renovatie en nieuwbouw parkeergarage.

 

Hotel Nasseau Breda, statusbepaling en troubleshooting bij oplevering

Bij de restauratie van 5 rijksmonumenten inclusief een klooster is in hartje Breda Hotel Nassau verrezen. Bij de oplevering is ondersteuning geboden de inbedrijfstelling en is voor de exploitatiemaatschappij technisch en administratief opgeleverd.

Ibis Budget Rotterdam Airport, projectengineering en projectmanagement nieuwbouw 

Ondersteuning van de eigenaar van dit nieuw te bouwen hotel voor alle gebouwgebonden installaties van tekening tot oplevering medio oktober 2017. Als installatie-adviseur ook deelnemen aan de bouwvergadering en het houden van controles op de bouw alsmede de oplevering verzorgen.

 

Ibis Budget Maastricht Stein, projectengineering en projectmanagement nieuwbouw 

Ondersteuning van de eigenaar van dit nieuw te bouwen hotel voor alle gebouwgebonden installaties van tekening tot oplevering medio december 2017. Als installatie-adviseur ook deelnemen aan de bouwvergadering en het houden van controles op de bouw alsmede de oplevering verzorgen.

 

Ibis Budget Amsterdam Zaandam, projectmanagement nieuwbouw

Voor Accor verantwoordelijk voor techniek en veiligheid bij nieuwbouw. Troubleshooting bij afbouw door faillissement installateur.

 

Bunk Hotel Amsterdam, projectengineering en projectmanagement ombouw kerk naar hotel

Ondersteuning van de projectmanager van deze te renoveren kerk naar hotel voor alle gebouwgebonden installaties van tekening tot oplevering medio 2018. Daarbij het maken van een mock-room, begroting, en begeleiding op de bouw voor de W en E-installatie. Tot slot het testen en opleveren van de installaties.

 

Kimpton Amsterdam, projectengineering en projectmanagement vervanging tapwaterinstallatie

Engineering van compleet nieuwe tapwaterinstallatie en begeleiding van de uitvoering tijdens de ombouw van Crowne Plaza naar een Kimpton product, oplevering april 2017.

 

Novotel World Forum Den Haag, projectmanagement vervangen brandmeldinstallatie en herstel compartimentering

Projectmanagement van het uitvoeren van bouwkundige en installatietechnische maatregelen in het kader van Fire Life Safety in een parkeergarage. Oplevering medio mei 2017.

 

Hotel La Reine en Restaurant Humphreys Eindhoven, projectmanagement heropening

Voor Bavaria Vastgoed is het complete projectmanagement uitgevoerd voor de heropening en renovatie van een hotel en restaurant in het centrum van Eindhoven. Tevens beide huurders voorzien van een beheerstool voor alle technische installaties.

 

Mercure Tilburg, projectmanagement renovatie begane grond en keuken

Projectmanagement voor uitbereiding lobby en nieuwbouw keuken.

Accor Hotels Nederland,  eindverantwoording techniek en veiligheid 45 hotels

Voor Accor het aansturen van Technische Dienst medewerkers in Nederland, doen van investeringsprojecten op technisch gebied en eindverantwoordelijk voor Safety en Security.

 

Pullman Cocagne Eindhoven, projectmanagement renovatie wellness

Voor Accor verantwoordelijke voor sloop en bouw van een compleet wellness gebied met zwembad, fitness en sauna’s.

Generator Hostels, Amsterdam

Maintenance support bij de oplevering en opening van een nieuw hostel.Wonders Eten en Drinken, Heerhugowaard 

Trouble shooting bij klimaatproblemen in een restaurant en projectbegeleiding bij de aanpak hiervan.